Tandheelkundige vorming,
met een persoonlijk accent.

UITGESTELD TOT NAJAAR 2021!! Posterior keramische restauraties: live demo met DMD PhD M. Gresnigt

×

Warning message

Submissions for this form are gesloten.
Accreditatie: 
40AE in DG 7

 

Inhoud:

Volledige omslijpingen nog van deze tijd?

Er zijn verschillende manieren om grote defecten in de zijdelingse delen te restaureren. Eén daarvan is de indirecte keramische restauratie. Om zoveel mogelijk gezond tandweefsel te sparen, moeten adhesieve technieken toegepast worden in plaats van macromechanische retentie. Op deze dag laten wij u tijdens een live demonstratie zien hoe er voor een partiële indirecte keramische restauratie wordt geprepareerd en hoe een immediate dentin sealing wordt aangebracht. In de middag wordt een keramische restauratie gecementeerd. Dankzij gebruik van de operatiemicroscoop kunt u via een beeldscherm meekijken.

Accreditatie: 40 AE in DG 7

Inschrijven:

Voor deel te nemen aan deze cursus kan u het inschrijvingsformulier invullen. 

€ 995 voor 12/11/20 en € 1095 na 13/11/20

Maximum aantal: 20

Programma:

 • 9.00 uur        Live demonstratie Prepareren partiële restauratie (IDS) deel 1
 • 11.00 uur      Live demonstratie Prepareren partiële restauratie (IDS) deel 2
 • 12.30 uur      Lunch
 • 13.30 uur      Voordracht Preparatie, Tandtechniek en Adhesieve technieken.
 • 15.30 uur      Live demo Cementeren partiële restauratie
 • 19.00 uur      Borrel en afsluiting 

 

  DMD PhD M. Gresnigt

  Dr. Marco Gresnigt is als tandarts afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna is hij gestart met zijn promotietraject en is in januari 2012 gepromoveerd op de klinische en laboratorium evaluatie van facings. Naast zijn werkzaamheden in de praktijk geeft Marco aan de Universiteit van Groningen colleges, doet onderzoek en is hij docent op de kliniek van de universiteit. Als logische aansluiting op de esthetische tandheelkunde heeft hij zich tevens bekwaamd op het gebied van de orthodontie en microchirurgie. Naast zijn klinische- en onderwijstaken is Marco lid van de NVVRT (Nederlandse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde), de NVGPT (Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde) en de DAED (Dutch Acadamy for Esthetic Dentistry). Hij is auditor bij Q-keurmerk waar hij zich bezig houdt met de kwaliteitsbewaking van cursussen en congressen van tandheelkunde in Nederland. Hij is lid van Bio-Emulation groep. Marco geeft zowel nationaal als internationaal lezingen op het gebied van de esthetische, minimaal invasieve en adhesieve tandheelkunde.

  Dr. Marco Gresnigt graduated as a dentist from the University of Groningen. He received his PhD in clinical and laboratory evaluation of veneers in 2012. He has his own practice, lectures at the University of Groningen, conducts research and teaches at the university clinic. As a logical connection to the aesthetic dentistry he also specialized in the field of the orthodontics and microsurgery. In addition Doctor Gresnigt is member of the Dutch Association for Restorative Dentistry (NVRT), Dutch Association for Gnatologie and Prosthetic Dentistry (NVGPT) and Dutch Academy for Esthetic Dentistry (DAED). He is auditor at Q-keurmerk where he is involved in quality assurance of courses and congresses of dentistry in the Netherlands. He is a member of the Bio-Emulation group. Doctor Gresnigt is a renowned lecturer both nationally and internationally in the field of aesthetic, minimally invasive and adhesive dentistry.

  In samenwerking met: