Tandheelkundige vorming,
met een persoonlijk accent.

Avondvoordracht 16 maart 2023: Endo update: 'What is hot and what is not?'

registration form

Avondvoordracht 16 maart 2023: Endo update: 'What is hot and what is not?'

 

Data: 
16 maart, 2023 - 19:30
Accreditatie: 
10 pt. ACC (DG4)

​INHOUD

De endodontie kende de afgelopen decennia op vele vlakken belangrijke technologische veranderingen en vooruitgang. Deze evolutie lijkt niet te stuiten, en schept opportuniteiten voor betere en meer voorspelbare behandelingen. Performantere vijlsystemen, alternatieve kanaalreinigingsmethoden, biokeramische cementen en vulmaterialen, en verbeterd endo-armamentarium: het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele innovatieve tools die recent voorhanden zijn. Daarnaast zijn er ook nieuwe inzichten op gebied van pulpa-preservatie en caviteitsdesign, en nieuwe mogelijkheden en toepassingen op vlak van vergroting en (CBCT) 3D-beeldvorming, die leiden tot betere diagnostiek en gewijzigde behandelingsprotocollen.

 

In deze lezing worden veel van deze recente evoluties tegen het licht gehouden en afgewogen. Wat is ‘trending’ in endo ? Welke zijn de hete hangijzers ? Welke innovaties hebben echt een meerwaarde in de dagdagelijkse praktijk ?

 

Leerdoelen : de toehoorder weer helemaal up-to-date brengen en wegwijs maken in hedendaagse endo-topics.

REGISTRATIE

Voor deelname aan deze voordracht kan u het digitale inschrijvingsformulier invullen. Pas na storting van de cursus fee is uw inschrijving volledig

PRIJS

€ 95

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS: 100

TAAL: Nederlands

PROGRAMMA:

19u: Ontvangst

19u30 - 21u: voordracht

21u - 22u: kleine receptie

LOCATIE: 

Beaujean Residence 

Frankrijklei 115

2000 Antwerpen

 

Professor Maarten Meire

Maarten Meire behaalde in 2002 het diploma van tandarts aan de Universiteit Gent. Aansluitend volgde een 3-jarige specialisatieopleiding in de Endodontologie aan dezelfde universiteit. Na een periode als assistent aan de afdeling Restauratieve Tandheelkunde & Endodontologie behaalde hij in 2011 zijn doctoraat, gevolgd door een periode als post-doc. Momenteel is hij docent Endodontologie aan de vakgroep Mondgezondheidswetenschappen van de Ugent, en coördinator van de specialisatie-opleiding in de Endodontologie. Zijn academische activiteiten omvatten onderwijs endodontie aan studenten tandheelkunde en specialisten-in-opleiding,  en wetenschappelijk onderzoek binnen dit vakgebied. Daarnaast beoefent hij sinds 2005 exclusief de endodontie in een verwijspraktijk in het Antwerpse. Hij is auteur van verschillende nationale en internationale wetenschappelijke publicaties en voordrachten, en lid van het ‘Clinical Practice Committee’ van de ESE. Specifieke interesse gaat uit naar microscooptandheelkunde, endodontische microchirurgie en gebruik van lasers in de endodontie.

 

Professor Filip Calberson

 

Filip Calberson :

Studeerde af als tandarts (1999) aan de KUL. Behaalde na 3-jarige full-time opleiding een GGS in de endodontologie (2002) aan de Universteit Gent, alwaar hij tot op heden nog steeds deeltijds verbonden blijft als researcher en praktijkassistent aan de afdeling Restauratieve Tandheelkunde en Endodontologie. Klinische en preklinische studentenbegeleiding, evenals menige nationale en internationale publicaties, voordrachten, actieve participatie aan congressen en endo-specifieke vervolmakings-cursussen getuigen van een brede interesse in het vakgebied en een enthousiasme waarmee hij dagdagelijks de endodontie beoefent en wenst uit te dragen. Daarnaast momenteel sinds 2002 werkzaam in een privé-groepspraktijk  te Antwerpen, gelimiteerd tot 2de lijns-endodontologie en endodontische microchirurgie.

 

Tandarts Ben Van Aelst

OPLEIDING
Bachelor in de tandheelkunde / K.U. Leuven
2014 – 2018
Master in de tandheelkunde / K.U. Leuven
2017 – 2019
Postgraduaat in de algemene tandheelkunde / K.U. Leuven
2019 – 2020
summa cum laude
TSO Endodontologie / U.Z. Gent
2021 – …
WERKERVARING
Algemeen tandarts | Tandzorgen Rogiers
2019 – 2021
Algemeen tandarts | Icarus
2020 – …