Dental training,
with a personal touch.

2019/03 Secrets of Isolation: Cofferdam

×

Warning message

Submissions for this form are gesloten.
Data: 
Friday, May 3, 2019 - 09:00
Accreditation: 
40 AE in DG 4

Inhoud:

"Er is waarschijnlijk geen andere techniek of instrument in de tandheelkunde zo algemeen aanvaard en bepleit door de erkende autoriteiten en zo universeel genegeerd door de praktiserende tandarts" (Ierland L. De rubberdam: De voordelen en toepassingen Texas Dent J 1962; 80:. 6-15)

Sinds zijn introductie in 1864 is het vermeende gebruik van rubberdam in meerdere tandheelkundige ingrepen toegenomen. Niettemin, in de dagelijkse praktijk is het gebruik ervan niet zo wijd verspreid zoals men zou verwachten. Vele redenen of excuses orden gegeven om dit eenvoudige isolatievoorziening niet te gebruiken. Het idee is simpel, de praktische uitvoering is een ander verhaal. Zeker als je weet dat het gebruik van rubberdam inhoudt dat we, als tandheelkundige professionals, ons werk efficiënt moeten plannen en dat we in staat moeten zijn omgoed te communiceren met onze patiënten. Het is zonder enige twijfel dat tijdens de endodontische procedures en tijdens lijm procedures het gebruik van rubberdam verplicht is. Deze cursus vertelt ons ook wat er mogelijk is als we onszelf de vraag stellen: wat als ...

Hoge kwaliteit tandheelkunde begint bij de basis van de piramide. Doe mee voor een uitzonderlijke ervaring waar de basis van de kwaliteit van de behandeling wordt aangeleerd op een leuke en interactieve manier.

ONDERWERPEN:

- Obstakels
- Materialen
- Inversie
- Strategie
- Endo-herstellende continuüm
- Opeenvolging flowchart
- Sleutels tot succes

Tijdens de masterclass, zal een groot aantal klinische voorbeelden de deelnemers laten zien hoe elke isolatie uitdaging kan worden aangepakt en gecategoriseerd in één van de 4 grote configuraties. Stap voor stap procedures worden gebruikt om de technieken onder de knie te krijgen. Tips en trucs worden gedemonstreerd in relatie tot restauratieve procedures. Tijdens de hands-on worden alle procedures uitgeoefend op modelgebitten (=?phantom heads). Speciale isolatie en combinaties worden eveneens toegepast. Aan het einde van de hands-on zal er een wedstrijd zijn en zullen de deelnemers elkaar uitdagen in "The Fast and the Furious" voor het snelste isolement.

LEERDOELEN :

- De criteria kennen om de juiste materialen te gebruiken
- Ontwikkelen en toepassen van de juiste strategie om het gebied te isoleren, zelfs in moeilijke situaties
- Beheersen van de technieken om te isoleren
- Het ontwikkelen van een creatieve geest om, als nodig, tot nieuwe oplossingen te komen

Accreditatie 40 AE in DG 4

Inschrijven:

Voor deel te nemen aan deze cursus kan u het inschrijvingsformulier invullen. 

Kostprijs : € 495 voor 12/4/19  nadien € 595

 

Programma:

9.00u - 10.30u Presentatie
10.30u - 11.00u  Pauze
11.00u - 12.30u Presentatie
12.30u - 13.30u Lunch
13.30u - 15.00u Practicum
15.00u - 15.30u  Pauze
15.30u - 17.00u Practicum
17.00u - 18.00u Afronding

Spreker:

 

Stephane Browet

Stephane Browet is werkzaam als algemeen practicus in twee groepspraktijken rond Brussel. Hij studeerde in 1995 af als tandarts aan de Vrije Universteit Brussel. Na zijn afstuderen volgde hij er een 2-jarige post graduate opleiding Esthetische tandheelkunde. Vrijwel meteen na het beëindigen van die opleiding kreeg Stephane de smaak van het doceren te pakken en wat begon als een voorzichtige poging groeide uit to één van zijn grote passies. Vandaag de dag is Stephane zowel nationaal als internationaal een veel gevraagd spreker en cursusleider. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld Cofferdam, composiet posterieur, het gebruik van de microscoop in alle takken van de tandheelkunde, indirecte restauraties. Na 5 jaar intensief gebruik van een loupebril werd de stap gezet naar het inzetten van de operatiemicroscoop voor al zijn tandheelkundige behandelingen. Samenlopend daarmee is Stephane sinds 2003 lid van de Academy of Microscope Enhanced Dentistry (AMED). Sinds 2011 is hij ook lid geworden van de European Society of Microscope Dentistry ESMD. Hij is ook actief lid van de Bio-Emulation groep.

Stephane Browet

In samenwerking met: